Ribeira

Teplý šošovicový šalát s pečenou mrkvou a rastlinným syrom

Šaláty
Postup:

Predhrejeme rúru na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky ošúpeme a nakrájame tak, aby boli všetky približne rovnako veľké.
Šošovicu namočíme ideálne na celú noc, potom scedíme. Následne ju pridáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom a pridáme cibuľu a bobkový list. Varíme, kým šošovica nie je mäkká, 20 až 30 minút. Ku koncu varenia pridáme 1 čl soli a v prípade potreby viac vody. Šošovicu scedíme a cibuľu a bobkový list dáme bokom.
Medzitým premiešame nakrájanú mrkvu s olivovým olejom, soľou a korením. Pečieme v rúre, kým nie je mäkká, cca 25 až 30 minút.
V menšej miske zmiešame olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
Keď je mrkva upečená, šošovicu premiešame s dresingom a rozdelíme na taniere. Na vrch pridáme upečenú mrkvu a dochutíme podľa potreby. Na záver šalát posypeme syrom a čerstvými bylinkami.

Fotogaléria:
Suroviny:
Použité Ribeira produkty:
loading
Suroviny:
Postup:

Predhrejeme rúru na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky ošúpeme a nakrájame tak, aby boli všetky približne rovnako veľké.
Šošovicu namočíme ideálne na celú noc, potom scedíme. Následne ju pridáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom a pridáme cibuľu a bobkový list. Varíme, kým šošovica nie je mäkká, 20 až 30 minút. Ku koncu varenia pridáme 1 čl soli a v prípade potreby viac vody. Šošovicu scedíme a cibuľu a bobkový list dáme bokom.
Medzitým premiešame nakrájanú mrkvu s olivovým olejom, soľou a korením. Pečieme v rúre, kým nie je mäkká, cca 25 až 30 minút.
V menšej miske zmiešame olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.
Keď je mrkva upečená, šošovicu premiešame s dresingom a rozdelíme na taniere. Na vrch pridáme upečenú mrkvu a dochutíme podľa potreby. Na záver šalát posypeme syrom a čerstvými bylinkami.

Použité Ribeira produkty:
loading
Fotogaléria: